in

“Čitava trudnoća za 100 metara asfalta”: Novosađane čeka novi saobraćajni haos zbog izgradnje kružnog toka

“Čitava trudnoća za 100 metara asfalta”: Novosađane čeka novi saobraćajni haos zbog izgradnje kružnog toka

Beskonačni radovi koji traju na novosadskim ulicama već mesecima zagorčavaju život naših sugrađana, čini se da se rekonstrukcija pojedinih ulica odvija neplanski i često se probijaju predviđeni rokovi, pa su neopisive saobraćajne gužve postale svakodnevica.

Centar grada je u potpunosti raskopan već skoro godinu dana, zbog izgradnje dve podzemne garaže koje bi trebalo da reše problem parkinga, a da se prilikom izgradnje ne posvećuje dovoljno pažnje o vrednim objektima, svedoče i oštećenja koja su osvanula na Banovini i suterenu Tanurdžićeve palate.

I nakon što je posle višemesečnog kašnjenja zbog izgradnje železničkog nadvožnjaka konačno puštena u saobraćaj Partizanska ulica, čime je smanjena goglota vozača u ovom delu grada, priprema se zatvaranje druge velike saobraćajnice na izuzetno frekvetnoj lokaciji.

Izgradnja kružnog toka na frekventnoj raskrsnici paralisaće grad

Radi se o izgradnji kružnog toka na raskrsnici Bulevara Cara Lazara i Fruškogorske ulice, čije bi središte trebala da krasi velika statua Nikole Tesle, a za čiju je izgradnju je planiran rok od 9 meseci, koji će zasigurno dodatno paralisati novosadski saobraćaj.

Ovim povodom oglasio se Ekološki front Novi Sad, koji smatra da se radi o „obilčnom lopovluku i ciljanom maltretiranju građana“, gde se posebno targetiraju građani „neposlušnog Limana“.

„Za most, tzv. Vučevićev san, je 2,5 godine rok. Ukupna dužina je maltene 2,5 kilometra sa vijaduktom, nešto manje od 900 od te dužine je sam most, preko reke.

Zašto je jednom kružnom toku potrebno čak 9 meseci? Čeka se da ova trava i drveće izrastu ili kako?“.

„Cela trudnoća za svakih 100 metara asfalta“

„Rok za nadvožnjak u Partizanskoj je bio 5 meseci, pa se rasteglo na 9. Cela trudnoća za svakih 100 metara asfalta, u bilo kom obliku.

Kad vidite skele koje mesecima stoje na građevini prazne, da se ništa ne radi, znajte da vas kao građane svaki dan te skele košta, jer se iznajmljuju na dan i taj rođa koji ih je tu postavio, njemu je to super.

E tako i ovaj kružni tok. Dva radnika pa polako. Neposlušni Liman svakako zaslužuje da bude maltretiran“, stoji u saopštenju Ekološkog fronta.

Izvor: Facebook / Ekološki front Novi Sad

Kako napreduje izgradnja garaža u Novom Sadu (VIDEO, FOTO)