in

Cirkus otišao iz ulice Jovana Cvijića, a smeće ostalo (FOTO)

Cirkus otišao iz ulice Jovana Cvijića, a smeće ostalo (FOTO)

Pre gotovo nedelju dana (19. januar), Fondacija „Balašević“ organizovala je u Novom Sadu događaj u čast pokojnog kantautora Đorđa Balaševića.

Ekološka organizacija Zelena Patrola posetila je mesto događaja i na društvenim mrežama objavila kakvo je danas (25. januar) stanje u ulici Jovana Cvijića.

„Šta je ovo?? Kulturo (evropska), eve me!

Cirkus je otišao, ali je smeće ostalo. Fotografije koje možete da vidite danas su zabeležene u Ulici Jovana Cvijića u Novom Sadu, na mestu gde je organizovan događaj „Na Bogojavljensku noć“.

Događaj je organizovala Fondacija Balašević 19. januara, ulica je bila zatvorena tri dana… a smeće je i dalje tu“.

Ko je trebalo ovo da počisti? JKP Čistoća, organizator, vetar?“, navodi se u saopštenju ove organizacije.

Na ove scene reagovao je i „Ekološki front Novi Sad“:

„Posle događaja koji je organizovala Fondacija Balašević 19.1.2023., uglavnom se pisalo o tome kako je novinarima bio zabranjen pristup, a ulica bila neprohodna tri dana.

Papirići koji su ostali, nikome ne smetaju. Raznosi ih vetar po celom gradu. Ne zaboravimo apetite ove Fondacije i na javno dobro – Univerzitetski park gde su uz pomoć kućnog prijatelja Miloša Vučevića osmislili „muzej“, a zapravo hotel i kafić.

Da li građani misle da u parku treba da bude porodičan biznis, da li treba da izgubimo i to malo zelenila? Nije lako biti u senci veličine kakav je bio Đorđe Balašević, bez patetike, ali nije zaslužio da mu se ime provlači kroz ovakve fotografije i informacije.“

„Đole ovo nije zaslužio“: Fanovi ljuti na porodicu Balašević zbog večeri posvećene panonskom mornaru (VIDEO)