in

Ciljano su krenuli na Srbe

Ciljano su krenuli na Srbe

Na turniru u Sarajevu u subotu uveče dogodio se napad, kada su lokalni huligani suzavcem, bakljama i noževima napali roditelje maloletnih dečaka iz Srbije. “Oni su ciljano krenuli na Srbe, na roditelje dece. Bilo je tu majki i očeva, a ušli su na vrata koja su inače zaključana, samo su taj put bila otključana”, kaže za Telegraf otac jednog od dečaka iz Beograda.

Grupa dece iz Srbije uzrasta od osam do 15 godina uputila se u Sarajevo na regionalni turnir u fudbalu sa roditeljima. Oni su bili smešteni u hotel i ništa nije slutilo da će se nešto loše dogoditi, prenosi Telegraf.

Međutim, do incidenta je došlo kada je grupa huligana upala u hotel među decu sa suzavcem, noževima i bakljama.

„Oni su ciljano krenuli na Srbe, na roditelje dece. Bilo je tu majki i očeva, a ušli su na vrata koja su inače zaključana samo su taj put bila otključana“, priča sagovornik Telegrafa.

Kako kaže, decu nisu direktno napali, ali su se na meti suzavca našla i deca.

„Jedan čovek, otac jednog deteta uboden je dva puta nožem“, dodao je otac dečaka iz Beograda.

Kako ističe, u hotelu u kojem je došlo do incidenta je smešteno mnogo grupa, među kojima su i Hrvati i Slovenci, ali je napad bio usmeren samo na Srbe.

„Mnogo nas se skupilo, pružilo otpor i suprostavilo se, pa su se, kada su videli koliko nas ima, povukli“, opisuje on.

Prema tvrdnjama oca, iz uprave hotela u prvim momentima nisu želeli da obavetse policiju, ali su nakon ubeđivanja to uradili.