in

Četvoro članova Odbora za pravosuđe traži da Vladimir Đukanović podnese ostavku

Četvoro članova Odbora za pravosuđe traži da Vladimir Đukanović podnese ostavku

Članovi Odbora za pravosuđe Jelena Jerinić, Danijela Nestorović, Jelena Milošević i Miodrag Gavrilović zatražili su da predsednik tog odbora Vladimir Đukanović hitno podnese ostavku.

Gavrilović (DS) je, na konferenciji za novinare, rekao da ih brine ponašanje predsednika Odbora za pravosuđe Vladimira Đukanovića. „Mi kao predstavnici naroda, narodni poslanici i članovi odbora moramo da se izjasnimo o svim navodima i da damo svoj stav, kako bi narod video da ima poslanike koji se bore za istinu“, naveo je i dodao da je važno da  javnost zna sledeće stvari.

Naveo je da je Đukanović izlazio u više navrata s neprimerenim izjavama u javnost.

„Nedavno, prošlog petka, izašlo je jedno pismo članova VSS, koju su delegirani ovde iz parlamenta – nije ih izabrala skupština već ih je delegirao Vladimir Orlić, Zagorka Dolovac… Sve čertvoro su rekli da na nekim nepoznatim mestima, neki nepoznati ljudi donose odluke o tome ko će biti predsednici i sudije opštinskih sudova, da se to dogovara u Viber grupama, da nemaju infomrancije o članovima i kandidatima o kojima će se glasati, da ne znaju ništa o tome kako ta procedura teče, da čak nemaju svoje kancelarije u kojima će da radi. Na sve to je rekao Đukanović – vi ste, Gavriloviću, licemerni, jel vidite sada, kada se oni probune protiv uticaja SNS, šta se dešava? Sada je evidentno da u VSS postoji uticaj SNS, jer je direktno Vladimir Đukanović to priznao, samo ne znamo na koji deo, onaj izabran od skupštine, ili onaj izabran od strane sudija…“

On je rekao da se jutros dogodio jedan ozbiljan skandal. „Đukanović je optužio SAD da su korumpirana država, da su država koja radi po diktatima koji dolaze iz srbije i da oni rade namerno na urušavanju, na diskreditaciji, na kriminalizaciji države Srbije“, preneo je Gavrilović.

Kako je rekao, to ih nije ozbiljno zabrinulo iako je razlog da se zakaže posebna komisija, da reguje tužilaštvo i pravosuđe.

Naveo je da „predsednik Odbora za pravosuđe optužuje SAD da rade po diktatu iz Beograda, ako vrši pritisak na suđenje, da se pritiska tužilaštvo i pravosuđe da se ne bi osudio Koluvija i da policajce proglašava kriminalcima…“

Rekao je da oni, kao članovi Odbora za pravosuđe (Jerenić, Nestorović i Milošević) ozbiljno protestuju protiv toga, iznoseći stav da je to neprimereno. „Tražimo da Vladimir Đukanović hitno podnese ostavku“, naveo je on.