in

Čelično prijateljstvo s Kinom, nastavljamo saradnju i pored pritisaka

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić razgovarao je sa delegacijom Komunističke partije Kine i na sastanku je konstatovano čvrsto, “čelično prijateljstvo” dve zemlje i iskazana volja o nastavku i unapređenju saradnje dve stranke i dve države.

Dačić je rekao novinarima po završetku sastanka da je razgovarano o modalitetima saradnje, razmenama i posetama delegacija, i istakao da se Srbija raduje svakom uspehu Kine.

„I pored neprimerenih pritisaka koji dolaze iz od međunarodnih organizacija i institucija, Srbija će nastaviti saradnju sa Kinom i sa kineskom Komunističkom partijom“, poručio je Dačić.

On je zahvalio Kini na podršci oko Kosova i naglasio da i ona može da računa na podršku Srbije njenom integritetu i suverenitetu.

Zamenik predsednika Kominističke partije Kine za spoljne poslove Kuian Hongšan je rekao da je cilj sastanka bio ojačanje saradnje dve zemlje i partije u svim oblastima, a da je sa Dačićem razgovarao o konkretnim stvarima i boljoj razmeni, kao i da su razmenili mišljenja i gledišta o koncepciji upravljanja državom i njenom razvoju.

„Imamo slična mišljenja i poglede na mnoga pitanja. Razmenili smo mišljenja da preko partijske saradnje damo doprinos u ekonomiji i svim drugim oblastima. Srbija i Kina su čelični prijatelji i drugovi. Čelično prijateljstvo je zasnovano na uzajamno dubokoj saradnji i razumevanju političkih partija Kine i Srbije. Mi čvrsto stojimo zajedno i čuvamo međunarodno pravo“, naglasio je Hongšan.

Tagovi