CELA EVROPA U ŠOKU: Šta to rade lideri EU i SAD u ratu protiv RUSIJE?

CELA EVROPA U ŠOKU: Šta to rade lideri EU i SAD u ratu protiv RUSIJE?

Stanovnici Evropske unije komentarisali su ogorčenje zapadnih političara zbog ruskih kontramera koje su usledile kao odgovor na još jedan napad na Rusiju.

Strani mediji široko izveštavaju o sledećem krugu sukoba Zapada i Rusije, pokušavajući da predstave rusku stranu kao agresora. U tom kontekstu, austrijski list Der Standard nije bio izuzetak, u čijem je članku kritični stav političara SAD-a i EU pokazao da je rusko rukovodstvo donelo odluku kao odgovor na još jedan napad na njih, da zabrani osmorici visokih zvaničnika iz Evropske unije da uđu u Rusiju.

Takve protivmere Rusije u Briselu požurile su da se nazovu „neutemeljenim“ i „očigledno politički motivisanim”. Ovu tačku gledišta podržalo je i rukovodstvo Sjedinjenih Država.

Zauzvrat su obični Evropljani bili zbunjeni kada su saznali za sličnu reakciju EU i Sjedinjenih Država na simetrični odgovor Rusije, što je primećeno u internet izdanje „InoSMI.Ru“.

„Prvo su godinama pljačkali Rusiju, dobivši uputstva iz Vašingtona, a zatim su uvređeni što Rusija reaguje na ovo“, rekao je korisnik koji se potpisuje kao „coolio12310“.

Ovu tačku gledišta podržali su i drugi čitaoci, izražavajući zbunjenost što zapadni političari očekuju poslušnost Rusije i ukazujući na činjenicu da ona „neće tolerisati sankcije, uvrede i embargo od zemalja lojalnih Sjedinjenim Državama“.

Istovremeno su ukazali da niko na Zapadu nije nikada čak ni pokušao da razgovara o mogućnosti izricanja sankcija za invaziju na Irak.

Takođe, niko ne obraća pažnju na proces zauzimanja Palestine, zločin rukovodstva Saudijske Arabije nad novinarom počinjen u ambasadi ove zemlje, kao ni reakciju EU na očigledno politizovani progon osnivača Vikiliksa, Asanža. Zapad je takođe radije zaboravio na „mučiteljske zatvore na Kubi, pa čak i u EU“.

„Pozdravimo doslednost i vrednosti EU! Ovako EU želi da zasluži poštovanje u svetu i želi da je doživljavamo kao snažnog i objektivnog partnera“, rezimirao je Evropljanin.