in

Bugarska policija pronašla 43 migranta u kombiju, uključujući 10 dece

Bugarska policija pronašla 43 migranta u kombiju, uključujući 10 dece

Bugarska policija je u kombiju na zapadu zemlje pronašla 43 migranta, uključujući desetoro dece, saopštile su vlasti, nekoliko dana pošto su u kamionu za prevoz drva otkrivena tela 18 migranata.

Vlasti su navele da su migranti dobro, iako su bili smešteni u veoma uskom prostoru. Nisu objavile informacije o njihovoj nacionalnosti.

Prošle nedelje su tela 18 migranata pronađena sakrivena pod teretom drvne građe u napuštenom kamionu u blizini Sofije. Preživeli u kamionu, njih 34, bili su dehidrirani, mokri i promrzli. Svi su bili Avganistanci koji su u Bugarsku ušli iz Turske, u želji da se domognu zapadne Evrope.

Bugarski zvaničnici su tada saopštili da su stradali migranti bili „pritisnuti jedni uz druge kao u konzervi“, što je izazvalo njihovu sporu i bolnu smrt. Krijumčari su pobegli sa lica mesta kada su shvatili da su se migranti ugušili.

Bugarske vlasti su podigle optužnicu protiv pet osumnjičenih kojima preti do 15 godina zatvora za ubistvo iz nehata, učešće u kriminalnoj organizaciji i trgovinu ljudima.

Od početka migrantske krize 2015. godine, Bugarska se nalazi na glavnoj ruti za ljude sa Bliskog istoka i iz Avganistana koji žele da uđu u Evropu iz Turske.

Tagovi