in

Brnabić da prekine da obmanjuje javnost i vređa lekare

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas poručio je premijerki Ani Brnabić da prekine da obmanjuje javnost i vređa lekare pričom da im je početna plata 1.020 evra ili 120.000 dinara, jer tvrdi da ona sa januarskim povećanjem iznosi 95.891 dinar.

„To ni po kojoj matematici, čak ni vašoj naprednjačkoj, nije hiljadu, već 815 evra i to čak i Vi, gospođo Brnabić, možete da izačunate i shvatite“, ocenio je Đilas u pisanoj izjavi.

O tome koliko Brnabić poštuje lekare i koliko brine za živote ljudi i zdravlje nacije, kako je napomenuo, dovoljno govori to što mlade lekare, bez iskustva šalje u crvene kovid zone, pa im onda kovid dodatke računa u osnovnu platu.

Lider SSP je obećao da će, po dolasku na vlast, njegova stranka u roku od mesec dana obezbediti osnovnu platu za lekara početnika u iznosu od 120 hiljada dinara, a da će u roku od godinu dana ta plata će biti 150 hiljada dinara.

“U skladu sa tom osnovicom, biće povećane i plate svih lekara, kao i ostalog medicinskog osoblja, ali i plate zaposlenih u obrazovanju, predškolskim ustanovama i pravosuđu”, najavio je Đilas.

Tagovi