in

Bosna i Hercegovina uputila notu Srbiji zbog hapšenja Edina Vranja

Bosna i Hercegovina je uputila notu Ministarstvu spoljnih poslova Srbije zbog hapšenja svog državljanina Edina Vranja, koga Beograd tereti za ratne zločine tokom rata u BiH.

Ministarka spoljnih poslova BiH Bisera Turković napisala je na Fejsbuku da je nota upućena i dodala da je naložila Ambasadi BiH u Beogradu da odmah reaguje i da od vlasti Srbije dobije zvanične i potpune informacije o statusu Vranja, koga je policija Srbije uhapsila na graničnom prelazu Uvac.

„Ministarstvo i Ambasada BiH u Beogradu odmah će se uključiti u slučaj i ponuditi svu moguću pomoć državljaninu BiH“, navela je Turković.

Ona je dodala da je Bosna i Hercegovina ranije u više navrata „pozivala Srbiju da poštuje sve ranije postignute ugovore koji tretiraju pitanje procesuiranja ratnih zločina“.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije potvrdilo je da je Vranj uhapšen i navelo da je on osumnjičen za zločine protiv ratnih zaroblјenika na području Goražda, od januara 1993. do oktobra 1994. godine.

Njemu je odredjeno zadržavanje do 48 sati i on će uz krivičnu prijavu biti priveden Tužilaštvu za ratne zločine u Beogradu, navelo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Tagovi