in

Bolje su glumice u životu nego u profesiji

Miroslav Mika Aleksić, vlasnik i učitelj u školi glume kome se sudi nakon što su ga bivše učenice optužile za silovanje i nedozvoljene polne radnje, negirao je krivična dela koja mu se stavljaju na teret, piše Nova.rs.

O žrtvama izjavio da svaka od tih devojaka imala problem sa ocem, javlja Nova.rs.

„Htele su da se bave glumom, nisu uspele, neke misle da jesu, bolje su glumice u životu nego u profesiji“, rekao je Aleksić, piše Nova.

Izlaganje je počeo dugačkim uvodom, uz više opomena sudije da skrati izlaganje, na šta se žalio njegov branilac, insistirajući da dopusti Aleksiću da kaže sve što ima.

Aleksić je optužen za četiri silovanja i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, a na suđenje je došao iz kućnog pritvora jer mu je u septembru prošle godine Apelacioni sud ukinuo pritvor i odredio meru elektronskog nadzora i zabranu napuštanja stana.

Aleksića je za seksualno zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, kojoj se potom pridružila koleginica Iva Ilinčić i još nekoliko devojaka, a uhapšen je u 16. januara prošle godine.

Početak sudskog procesa propraćen je protesom koji su ispred Palate pravede organizovale Žene u crnom sa transparentima i porukama “Verujemo Mileni Radulović”, “Silovali su u ratu, siluju i u miru” i “Pravda za žrtve, kazna za počinioce”.

Izvor : FOTO TANJUG/JADRANKA ILIC

Miloš Urošević iz te organizacije je rekao da je njihova glavna poruka da veruju žrtvama i da zahtevaju kaznu za počinioca. “Ovim protestom želimo da ukažemo da postoji kontinuitet između seksulanog nasilja koji se dešava u miru i onog koji se dešava u ratu, budući da znamo da je Miroslav Aleksić bio pripadnik Arkanović “Tigrova”, paravojne formacije koja je počinila brojna seksualna nasilja i silovanja u ratu širom nekadašnje Jugoslavije. Mi mislimo da je važno da se žrtve zaštite od potencijalnog medijskog linča, ali verujemo da je i javnost korektivni faktor i da sudija treba da donese odluku da proces bude otvoren za javnost”, naveo je.

Konstatujući da živimo u društvu koje gaji ekstremnu neosetljivost kad su u pitanju oni koji su preživeli seksualno nasilje, rekao je da naše društvo takođe baštini veliki prostor nekažnjenog nasilja i da smo društvo koje podržava počinioce, a ne veruje žrtvama.