in

Bivši fudbaler Crvene zvezde vođa grupa koja je pala sa 324 kilograma kokaina

Bivši fudbaler Crvene zvezde vođa grupa koja je pala sa 324 kilograma kokaina

Vođa šestočlana grupa, koja je juče uhapšena zbog 324 kilograma kokaina u Solunu je a kao glavni pripadnik označen je Živko Bakić (40) inače bivši fudbaler Crvene zvezde.

Pored njega, uhapšeni su: A. M., N. P., S. Š., M. S. i S. S. , zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela u sticaju sa krivičnim delom neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Osumnjičenima se stavlja na teret da su tokom 2020. i 2021. godine na području Južne Amerike, Zapadne Evrope, Republike Grčke i Republike Srbije formirali organizovanu kriminalnu grupu sa ciljem kupovine i prebacivanjem velike količine opojne droge kokain putem prekookanskih brodova iz Južne Amerike na teritoriju Zapadne Evrope i Republike Srbije radi stavljanja u promet i sticanja velike protivpravne imovinske koristi, piše Blic.

Te da je u označenom vremenskom periodu ova organizovana kriminalna grupa kupila, prenela i radi prodaje držala 324 kilograma opojne droge kokain, iz Ekvadora do luke u Solunu u Grčkoj gde je navedena opojna droga oduzeta od strane grčke policije.

Osumnjičenima je određeno policijsko zadržavanje nakon čega će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal.

Tajni tunel otkriven ispod zgrade Višeg suda u Podgorici, a u njemu pola tone kokaina