in

Bilčik je licemeran, braniću svoja uverenja o Srbima i “srpskom svetu”

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da njegove poruke nisu antievropske, već su antievropske poruke u kojima se od Srbije traži da “odustane od gonjenja ratnih zločinaca, prizna lažnu državu Kosovo i uvede sankcije Rusiji”.

Odgovarajući na komentare koje je imao izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik nakon Vulinove posete Moskvi, ministar je kazao da su Rusiju posetili i mađarski ministar Peter Sijarto i kancelar Austrije Karl Nehamer, kao i da sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom razgovara njegov francuski kolega Emanuel Makron.

„Gospodin Bilčik nije primetio ni posete saudijskih zvaničnika, pa ni razgovor šeika Bin Zajeda sa predsednikom Putinom. Biće da je licemerje dijagnoza Bilčikovog selektivnog vida“, rekao je Vulin u saopštenju.

Prethodno je Bilčik prokomentarisao Vulinovu posetu Moskvi napisavši na Tviteru da kada član Vlade Srbije šalje poruke protiv Evropske unije tokom zvanične posete Moskvi, svi u Evropi to primećuju.

„Ja u Moskvi govorim i mislim isto što govorim i mislim i u Beogradu, i u Briselu, i od prava da branim svoja uverenja i istinu o Srbiji, ali i Srbima i srpskom svetu, neću odustati, bez obzira na političku i ličnu cenu koju plaćam i koju ću platiti“, rekao je ministar Aleksandar Vulin.

Tagovi