in

BiH ne postoji bez Hrvata i Srba

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović ocenio je da visoki predstavnik za BiH izjavom o održavanju izbora u BiH na jesen bez obzira na ishod pregovora o izbornoj reformi, ohrabruje bošnjačke stranke da idu đonom na Hrvate i naglasio da bez Hrvata i Srba nema BiH.

„Ponašaju se, srećom bez oružja, njihov modus operandi je isti kao i Slobodana Miloševića krajem osamdesetih. Ideš na unitarizaciju jedne državno-pravne tvorevine koja mora biti federalna“, rekao je Milanović novinarima u Zagrebu.

On je poručio da „BiH bez Hrvata ne postoji, bez Srba kojih ima više od Hrvata, još manje“.

Milanović je oštro kritikovao visokog predstavnika Kristijana Šmita zbog izjave da će izbori u BiH biti održani na jesen bez obzira na uspeh pregovora upitavši koji je onda motiv bošnjačkih predstavnika da “pregovaraju u dobroj veri”.

“Bošnjački političari igraju providnu igru u kojoj kupuju vreme”, zaključio je Milanović, koji je ocenio da se Hrvate “gura u partnerstvo sa Dodikom” i da im se daje “milostinja”.

On je kritikovao i hrvatsku vladu što oštrije ne reaguje na dešavanja u BiH uz ocenu da će ponovo “hrvatske predstavnike izabrati Bošnjaci”.