in

Bez potvrde ni u javni prevoz

Ukoliko crnogorska Vlada prihvati preporuku Instituta za javno zdravlje, za petnaestak dana bez kovid potvrde na posao neće moći da idu zaposleni u zdravstvu, prosveti, vojsci i policiji, a obavezne kovid potvrde važile bi i za kompletnu javnu upravu, javlja Fonet.

U ovom momentu broj vakcinisanih nije dovoljan da bi se zaustavilo dalje širenje virusa, zbog čega su potrebne nove mere, a ukoliko se preporuke Instituta usvoje, bez kovid potvrde neće moći da se ide ni u javni prevoz, tržne centre, teretane i u poslovne prostore u kojima delatnost obavljaju više od tri osobe.

„Nije to nešto što smo mi izmislili, to su razvijene zemlje Evrope već uvele i nema razloga da se i kod nas ne uvede, jer bi to moglo dati rezultat i sačuvati nas od nastavka agonije“, rekao je direktor Instituta Igor Galić, prenosi RTCG.

Sada su u Crnoj Gori obavezne kovid potvde za ulazak u ugostiteljske objekte, za prisustvo predstavama i sportskim dešavanjima, kao i prilikom posete Božićnom pazaru u Podgorici.

Ovog vikenda najavljuje se intezivna kontrola inspekcije i policije kako bi utvrdili da li građani imaju kovid potvrde u kafićima i restoranima, a proveravaće se da li se, uprkos zabranama, organizuju i svadbe.

Tagovi