in

Beograd Prajd pozvao na Trg republike kako bi upalili sveće za ubijenu devojku

Beograd Prajd pozvao na Trg republike kako bi upalili sveće za ubijenu devojku

LGBTI+ organizacija Beograd Prajd pozvala je na okupljanje na Trgu republike u Beogradu večeras u 21 čas, kako bi upalili sveće za devojku koja je pronađena ubijena u Beogradu, a za koju se sumnja da je N. M. iz Kovilja koja je nestala pre nekoliko nedelja.

„Kako većina medija prenosi, N. M. osamnaestogodišnja devojka iz Kovilja za kojom se traga od 17. juna, danas je u popodnevnim časovima pronađena ubijena u Beogradu“, naveli su iz Beograd Prajda na Tviteru.

Oni su uz poziv za okupljanje na Trgu republike okačili i fotografiju na kojoj piše šesta Božja zapovest – „Ne ubij“.

„Želimo da izjavimo saučešće porodici i prijateljima, i zahvalimo se onima koji su tokom prethodnih dana delili postove u cilju pronalaska N. M. , ili informacija vezanih za njen nestanak“, dodaje se u objavi.

Apelovali su na medije da se prilikom pisanja o tom slučaju pridržavaju profesionalnih i etičkih standarda definisanih novinarskim kodeksom i ne iskorišćavaju rastuću netrpeljivost ka LGBTI+ zajednici „zarad senzacionalističkog načina izveštavanja“.

Ministarstvo unutrašnjih poslova potvrdilo je ranije da je u stanu u centru Beograda pronađena ubijena devojka, ali nisu potvrdili identitet, navodeći da će on biti poznat nakon DNK analize.

Tagovi