in

Bazen na Spensu ugrožava zdravlje građana Novog Sada

Gradski odbor Demokratske stranke (DS) u Novom Sadu pozvao je pokrajinsku Sanitarnu inspekciju da izvrši kontrolu zatvorenog bazena u Sportsko-poslovnom centru “Vojvodina”, zbog sumnje da se u vodi nalazi veća koncentracija hlora od dozvoljene.

DS navodi da je poslovodstvo Spensa 16. januara ove godine otvorilo bazen za rekreativce i plivače uprkos tome što je koncentracija hlora u vodi bila znatno veća od dozvoljene, „o čemu su upravu blagovremeno obavestili zaposleni koji su tog dana dežurali u prvoj smeni“.

„Na taj način je poslovodstvo SPC ‘Vojvodina’ svesno ugrozilo zdravlje građana Novog Sada koji zbog propale rekonstrukcije nisu mogli da koriste taj sportski objekat pune dve godine“, saopštio je DS.

Predsednik DS u Novom sadu Veljko Krstonošić izjavio je da je zatvoreni bazen Spensa “ogledalo sadašnje gradske vlasti u kojem se vidi koliko je ta vlast korumpirana, nesposobna i neodgovorna”.

“Zbog propale rekonstrukcije, bazen nije radio dve godine, a sada se na silu otvara zbog predstojećih izbora i pri tom bezobzirno ugrožava zdravlje građana. Koliko je opasna i po zdravlje ljudi štetna povećana koncentracija hlora u vodi bazena, objasniće vam svaki student na Medicinskom fakultetu. Takav odnos prema građanima Novog Sada se ne može tolerisati i Demokratske stranka će istrajati u svojim nastojanjima da se utvrdi puna istina o upravljanju zatvorenim bazenom za čiju su obnovu građani čak četiri puta platili”, istakao je Krstonošić.

Tagovi