in

Babi dečaka koji je usmrtio brata u Međulužju određen pritvor do 30 dana

Babi dečaka koji je usmrtio brata u Međulužju određen pritvor do 30 dana

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu doneo je danas rešenje kojim je okrivljenoj V. L. odredio pritvor do 30 dana zbog nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i ekspozivnih materija. 

Podsećamo da je policija uhapsila V. L (56) 6. jula pod sumnjom da je u kući u kojoj živi, u mestu Međulužje kod Mladenovca, posedovala neregistrovanu i neadekvatno obezbeđenu lovačku pušku, a u čiji posed je došao njen četrnaestogodišnji unuk iz koje je pucao u svog dvanaestogodišnjeg brata i usmrtio ga.

Kako je saopšteno iz suda, pritvor okrivljenoj je određen s obzirom na to da je za krivično delo za koje se okrivljena tereti propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledice doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Njoj se na teret stavlja izvršenje krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i ekspozivnih materija u sticaju sa krivičnim delom teško delo protiv opšte sigurnosti u vezi sa krivičnim delom Izazivanje opšte opasnosti.

Protiv ovog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rešenja.

Tagovi