in

Autobus bio neispravan, iz Grčke krenuo ubrzo nakon našeg dolaska

Ivan Cvetinović, jedan od putnika koji je autobusom koji se na putu iz Grčke prevrnuo kod Leskovca, putovao prethodno ka toj turističkoj zemlji, kazao je za N1 da je taj autobus bio neispravan, i da je kada je dovezao grupu putnika u kojoj je on bio sa devojkom, krenuo nazad nepuna četiri sata nakon dolaska u Grčku.

„Mi smo tim autobusom stigli u Grčku neposredno (oko četiri sata) pre nego što je taj autobus započeo put nazad za Novi Sad sa putnicima koji su se vraćali za Srbiju“, naveo je Cvetinović za N1.

Kako tvrdi, autobus je bio neispravan.

„Totalno neispravan, na jednom odmorištu kod Vranja su mu popucali svi remenovi (kaiševi) i španeri, vozači nisu mogli da poprave dok nije došao neki čovek iz Vranja i nekako uspeo to da popravi. Klima posle te ‘intervencije’ nije radila, a mi smo nastavili put“, rekao je Cvetinović.

Prema njegovim rečima, put do Haniotija, koji je trebalo da traje 12 sati, trajao je 21.

„Putnici su bili ogorčeni, vikali su na vozače i na tu nesrećnu devojku koja je poginula, a kojhu smo moja devojka i ja poznavali“, ispričao je putnik.

Opisao je i kako je teklo putovanje ka Grčkoj spornim autobusom.

„Zakazani polazak bio je u 3.15, 19. avgusta (petak). Odložen je 45 minuta zbog krađe dokumenata i novca jednoj od putnica. Sve pauze su bile skraćene zbog ovoga. Posle Niša, zbog promašene pumpe na kojoj su čekale još dve putnice čekalo se jos 30 minuta. Pre Vranja tj. dela auto-puta koji prolazi pored Vranja, nešto je puklo na autobusu i motor je počeo da podiže temperaturu – kako su vozači rekli“, naveo je Cvetinović.

Stali smo na odmoriste i oni su poskidali sve kaiševe koji su bili „rascvetani“, priča dalje.

„Španer je pukao, deo se video na asfaltu slomljen. Pozvali su nekog čoveka iz Vranja koji je došao sa alatom i na odmoristu nekako ‘popravio’ kvar. Nina (vodič puta) nas je sve uveravala da će sve biti u redu. Krenuli smo, klima nije radila. U autobusu je bilo 300 stepeni i svi putnici su bili nervozni i bilo je svađe. Vozači su bili omamljeni, Nina isto kao vodič. U svakom mestu smo se zadržali 20 minuta više jer je organizacija bila loša“, ispričao je Cvetinović za N1.

Izvor : Čitalac N1

Kako je rekao, Hanioti nije bila poslednja stanica.

„Stigli smo (bar moja devojka i ja) u Hanioti, koji nije bio poslednja stanica oko 11 sati pre podne, ali 20. avgusta u subotu. To je 20 sati putovanja, 20 sati je radio autobus bez gašenja. Posle nas nastavili su za Pefkohori. Znači da je taj put trajao 21 i više sati. I tim istim, neispravnim autobusom oni su započeli putovanje nazad“, rekao je putnik.

Podsetimo, jedna osoba je poginula, dok je, prema rečima lekara, više od 30 njih dobilo lekarsku pomoć, nakon što se u nedelju, oko 5.25 sati, prevrnuo autobus na auto-putu kod Leskovca.