in

Anonimusi tvrde da su oborili sajtove Vojske Srbije i Aleksandra Vučića

Anonimusi tvrde da su oborili sajtove Vojske Srbije i Aleksandra Vučića

Neformalna međunarodna hakerska grupa “Anonimus” uputila je nove poruke predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u kojoj navode da će ga “naterati da plati skupu cenu”. Oni na jednom od tviter naloga (@parrattarna) tvrde da su tokom noći oborili sajt Vojske Srbije, a jutros i sajt vucic.rs, ali su oba sajta trenutno u funkciji.

„Fašisto Aleksandre, ne troši vreme sa svojim psima. Tvoja vojska sada ne može da laje. Ne potcenjuj Anonimuse, stavićemo ti povodac“, napisali su na tom nalogu.

Ta poruka dolazi nakon objave na instagramu predsednika Srbije, koji je okačio sliku kako se igra sa psima i napisao „Spremamo se za borbu protiv anonimusa“ nakon prvih poruka Anonimusa krajem decembra 2022. godine, u kojoj su tvrdili da Vučić „izaziva provokacije na severu Kosova i pokušava da izazove oružani sukob“.

Na tviteru se oglasio i nalog Anonymous TV sa ukrajinskom zastavom (@youranontv), koji je objavio prvu poruku krajem decembra i koji sada navodi da su spremni da se odazovu na Vučićev „izazov“.

„Putinova marioneto Aleksandre Vučiću, pošto si spreman da nas izazoveš, ispunićemo ti želju. Ovo je samo početak, a uskoro ćeš svedočiti velikim iznenadjenjima sa naše strane. Očekuj nas“, navodi se u toj objavi.

Nove poruke dele se na tviter nalozima koji u svojim imenima sadrže „Anonymous“, i koji broje od nekoliko desetina do nekoliko stotina hiljada pratilaca.

Tagovi