in

Američki vojnici u misiji Kfora na dva helikoptera vežbaju na poligonu Krivolak

Američki vojnici u misiji Kfora na dva helikoptera UH-60 “blek houk” (Sikorsky UH-60 Black Hawk) izvode obuku i gađanje na vojnim poligonu “Krivolak”, saopštio je Generalštab Armije Severne Makedonije (ARSM).

Kako su preneli lokalni mediji, ta vežba pripadnika Oružanih snaga SAD, koji su deo NATO misije Kfora na Kosovu, počela je 20. avgusta i trajaće do 26. avgusta.

Ističe sa da ovakav vid obuke pripadnika Oružanih snaga SAD u okviru misije Kfora, koja je sprovođenja i ranije, potvrđuje i promiviše mogućnosti koje „Krivolak“ pruža aktivnostima obuke oružanih snaga stranih država.

„Armija Severne Makedonije je, pored omogućavanja nesmetanog korišćenja poligona i strelišta armijskog poligona ‘Krivolak’, tokom tih aktivnosti obezbedila i neophodnu pratnju vojne policije prilikom transporta pripadnika Oružanih snaga SAD, a po potrebi pruža odgovarajuću medicinsku i logističku podršku“, navode iz Generalštabu ARSM.

Dodaje se da se te aktivnosti sprovode u skladu sa odlukom (sa 68. sednice) vlade Dimitra Kovačevskog, kojom je odobren ulazak i boravak stranih oružanih snaga na teritoriji Severne Makedonije radi učešća u obuci u u bliskoj podršci vazduhoplovims Oružanih snaga SAD na poligonu „Krivolak“.

Tagovi