in

Ambasadorka Velike Britanije u oproštajnoj poseti kod Ane Brnabić

Ambasadorka Velike Britanije u oproštajnoj poseti kod Ane Brnabić

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić primila je u oproštajnu posetu ambasadorku Velike Britanije u Srbiji Šan Maklaud, tokom koje su razgovarale o ekonomskoj saradnji i aktuelnoj situaciji na Kosovu.

U osvrtu na situaciju na Kosovu, Brnabić i Šan Maklaud ocenile su da su mir i stabilnost regiona ključne za privredni rast i razvoj ekonomije, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Ambasadorka Maklaud je rekla da se ekonomska saradnja Srbije i Velike Britanije dinamično razvijala tokom prethodnih nekoliko godina i da je, tokom svog četvorogodišnjeg mandata, lično svedočila ubrzanom privrednom i ekonomskom razvoju Srbije, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Brnabić je precizirala da je Velika Britanija u 2022. godini bila treći po veličini partner u razmeni usluga sa Srbijom i izrazila uverenje da će razmena u sofisticiranim granama privrede imati siguran rast u narednom periodu.

Premijerka je istakla da su oblasti nauke, digitalizacije, veštačke inteligencije, inovacija i biotehnologija u fokusu Vlade Srbije i dodala da se intenzivno radi i na izgradnji naučnih parkova širom zemlje.

Ona je rekla da te oblasti predstavljaju budućnost i direktno utiču na ekonomski rast i stabilnost zemlje.

Tagovi