in

Ambasador Velike Britanije Vladi Kosova: Poslušajte međunarodne prijatelje

Ambasador Velike Britanije Vladi Kosova: Poslušajte međunarodne prijatelje

Ambasador Velike Britanije na Kosovu Nikolas Abot pozvao je Vladu Kosova da posluša savete svojih međunarodnih prijatelja i partnera kada je reč o situaciji na severu, ponavljajući stav međunarodne zajednice da Kosovo ne treba da insistira da gradonačelnici na severu rade iz opšinskih zgrada.

Ne smatramo da je potrebno da načelnici rade iz opštinskih ureda, a takođe ne smatramo da postoji potreba za posebnim policijskim jedinicama koje bi čuvale opštinske zgrade, rekao je Abot psole sastanka sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem.

Imaju mnogo važnijeg posla drugde. Zaista se nadam da ćemo u narednim danima videti promenu, dodao je on, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Upitan o nacrtu dokumenta za Zajednicu srpskih opština, koji je predložio premijer Albanije Edi Rama, Abot je odgovorio da nije pročitao taj dokument.

Ovo je teško vreme i mislim da bi trebalo biti sasvim normalno da Kosovo sluša savete svojih prijatelja i partnera. Albanija je zemlja koja je vrlo blizu Kosova. Znamo da će sledećih nedelja biti međuvladinih razgovora, istakao je Abot.

Siguran sam da će biti mnogo pitanja na stolu. Moj savet vladi je da ih sve sasluša i da nađe pravi put napred, poručio je Abot.

Tagovi