in

Albanija će primiti oko 4.000 izbeglica iz Avganistana

Premijer Albanije Edi Rama izjavio je u intervjuu za CNN da će ta zemlja primiti oko 4.000 Avganistanaca i da se ne radi o veri ili boji, već o ljudima.

Rama je rekao da bi Albanija trebalo da pruži utočište i poverenje izbeglicama u vreme krize, preneo je portal Kossev pisanje Kallxo.

„Ne radi se o veri ili boji, već o ljudima, moramo im pružiti utočište… Kako možemo dozvoliti da ti ljudi umru? Kako možemo da im zatvorimo vrata? Radimo na tome da ih primimo, biće ih oko 4.000“, kazao je Rama.

On je istakao da odluka albanske vlade da pomogne Avganistancima nije verske prirode, dodavši da to što su Albanija i Avganistan većinski muslimanske zemlje nije imalo uticaj na odluku Vlade o prihvatu izbeglica, prenosi Kosovo onlajn Gazetu ekspres.

„Ja sam katolik. Moja žena je muslimanka. Dvoje starije dece su pravoslavci. Naš najmlađi sin, ako to želi, može izabrati da bude hebrejske vere. Ovde je reč o ljudima bez obzira na boju njihove kože, kulturu ili veru“, naveo je Rama.

Prema njegovim rečima, ako Evropska unija i Sjedinjene Američke Države odluče da povuku svoju podršku avganistanskim izbeglicama, Albanija to neće učiniti, već će im pružiti utočište.

Tagovi