in

Aktivisti vređali i pretili zaposlenima u JP Urbanizam

Aktivisti vređali i pretili zaposlenima u JP Urbanizam

Kabinet gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića saopštio je da su zaposleni u JP “Urbanizam” vređani i da im je prećeno od strane aktivista na poslednjoj javnoj sednici održanoj nakon javnog uvida u Generalni urbanistički plan Grada Novog Sada. “Vrhunac uvreda su da će zaposlene ‘tražiti po stanovima’ i da ‘paze kako idu ulicom’, kao i uvrede upućene zaposlenima koji su osobe sa invaliditetom izrečene na sednici i kasnije na društvenim mrežama. Zbog svega navedenog velika je sumnja u njihove dobre i časne namere, kao i iskrenu brigu za grad, koju stalno navode kao prioritet”, stoji u saopštenju.

Kako je navedeno, zaposleni u ovom preduzeću su „stručnjaci koji imaju više od 40 licenci u oblastima kojima se bave“.

„Iako je nesporan kredibilitet i stručnost ljudi koji rade u JP Urbanizam, samozvani eksperti, bez ijednog urađenog plana, bez ijednog dana iskustva u oblasti urbanizma, koji se u našim prostorijama ponizno pojavljuju samo kada treba da rade u cilju povećavanja broja kvadrata na njihovim sopstvenim parcelama ili na parcelama njihovih investitora, ne propuštaju priliku da u javnosti na najprimitivniji mogući način upute uvrede našim zaposlenima“, ističe se u saopštenju.

Kako je navedeno, JP Urbanizam i svi zaposleni “stručno i časno rade svoj posao i nisu dužni da trpe ničije uvrede, pa ni vređanje tzv. “ekoloških aktivista”, te će biti primorani da svim pravnim sredstvima omoguće nesmetano obavljanje poslova”.

“Na kraju i zaposleni u JP Urbanizam su građani ovog grada, koji baš iz tog razloga ulažu maksimalne napore da se u oblasti za koju su zaduženi ostvari maksimalan kvalitet”, zaključuje se u saopštenju.

Podsetimo, na javnoj sednici Komisije za planove u vezi sa Nacrtom Generalnog urbanističkog plana Novog Sada, na kojoj se raspravljalo o primedbama građana na plan, prvo je došlo do žustre rasprave između prisutnih građana i članova komisije.

Zatim su aktivisti prekinuli sednicu, tako što su bacili dve dimne bombe i razvili transparent „GUP je glup“.

Nakon prekida sednice, troje aktivista je privedeno, a nakon saslušanja su pušteni da se brane sa slobode.