in

Aktivisti sprečili prinudno iseljenje penzionisane profesorke u Cvijićevoj ulici

Iz Združene akcije “Krov nad glavom” okupili su se u Cvijićevoj ulici na broju 79, kako bi sprečili iseljavanje penzionisane profesorke Dragane Milisavljević. Zahvaljujući velikom broju okupljenih, iseljenje je odloženo.

Kako prenosi Nova.rs, okupljeni su se rasporedili na stepenicama zgrade u kojoj stanuje žena i na taj način sprečili izvršitelje da je isele.

Kako su naveli iz „Krova nad glavom“, Dragana je kupila uknjižen stan preko agencije za nekretnine – uredno ga platila, overila ugovor na sudu i uknjižila se kao vlasnica. Sada, kako kažu, po treći put pokušavaju da je izbace iz njenog jedinog doma.

Izvor : FoNet

Oni podsećaju da je, nakon što je kupila i uknjižila stan, protiv Dragane pokrenut sudski postupak – ispostavilo se da je prodavac falsifikovao dokumenta na osnovu kojih se Dragani i institucijama predstavio kao vlasnik stana.

“Za iseljenje Dragane angažovana je zloglasna javna izvršiteljka Mirjana Dimitrijević. Podsećamo i da je protiv Mirjane Dimitrijević prošle godine pokrenut krivični postupak zbog malverzacija u njenim predmetima, te da bi joj po svim ljudskim i zakonskim merilima odavno morao biti zabranjen rad. Draganin slučaj je dokaz da ovako nešto može svakome da se desi i da, dokle god svima nama nije zakonski zagarantovano pravo na dom, dotle niko od nas neće biti bezbedan”, piše na Fejsbuk stranici Združene akcije “Krov nad glavom”.

Tagovi