in

Aktivista SNS izvinjava se sugrađanima zbog neispunjenih obećanja stranke

Aktivista Srpske napredne stranke Bojan Radić našao se u problemu jer je godinama, kako kaže, stanovnicima u najvećeg zaječarskog sela Rgotina davao lažna obećanja da bi glasali za njegovu stranku, misleći da su prava. Obećavao je asfaltiranje ulica, rekonstrukciju Doma kulture i još mnogo toga. Danas tvrdi da ni sam nije znao da to nije ni u planu. Sada je, kaže, “na meti” meštana, pa je rešio da im se javno izvini.

Rgotina je jedno od najvećih sela u okolini Zaječara, sa više od hiljadu glasača, kaže Bojan Radić, dogogodišnji aktivista i član SNS,

“Za sve ove godine što ja znam da su ispunili to je jedna i po ulica što je urađena u selu”, kaže Radić za N1.

Kaže da do pre nekoliko godina aktivno nagovarao meštane da glasaju za njegovu stranku, a to potvrđuju i u selu. Govori da je i sam ljut na lokalnu samoupravu jer ispada da je “uprljao obraz kod svojih ljudi” zbog neispunjenih obećanja. Dom kulture netaknut, iako je obećano da će biti renoviran. Centar sela – kao ratna razglednica.

Zajedno sa propašću sela, propao mu je ugled, kaže, a meštani su na njega ljuti.

Opisuje kako pred izbore dolaze funkcioneri i obećavaju da će sanirati školu, ulice, crkvu, bioskop, a posle izbora se ne javljaju, ili obećavaju da će biti urađeno, ili kažu da se radi o privatnom vlasništvu i da ne mogu ništa.

Kaže da je SNS u tom mestu dobijao izbore sa velikim procentom glasova.

“Mislim da ne treba ništa više meštanima obećavati kada ništa do sada nije ispunjeno”, kaže Radić, koji je aktivista naprednjaka dok vodi reportera N1 kroz ruševnu bioskopsku salu za koju kaže da je bila najbolja u okrugu.

Na pitanje da li se boji odmazde, pita zašto bi se bojao. Dodaje da ostaje aktivista SNS i smatra da bi predsednik Aleksandar Vučić bio “mnogo razočaran” kada bi znao kakvo je stanje.

“Verujem da ne zna ni delić ovoga što vi vidite”, kazao je Radić, koji ističe da on i njegovi saradnici nisu davali obećanja u svoje ime i nisu od toga profitirali.

Još jedan meštanin Rgotine koji je pričao za N1 seća se kako je jedna ulica u selu asfaltirana dva dana pred dolazak ministra Siniše Malog.

Seća se i kada je u selu bio predsednik Vučić i pitao šta je urađeno u Rgotini i kada će biti sve ulice sređene, a lokalni čelnici mu rekli “ove godine”.

“Od obećanja ništa, barem za sada”, kaže on.