in

Advokati optuženih za šverc kokaina predložili jemstvo od 2,5 miliona evra

Branioci Budimira i Marine Krstović ponudili su podgoričkom Višem sudu jemstvo od gotovo 2.500.000 evra, da ih puste da se sa slobode brane optužbi za šverc 1,2 tone kokaina.

U dva odvojena postupka – prvooptuženi Budimir, a potom njegova kćerka Marina, pred sutkinjom su obećali da neće bežati ako ih pusti na slobodu i da neće ometati sudski postupak na bilo koji način, pišu „Vijesti“.

Televizija Vijesti prenosi da branioci Krstovića veruju da nema razloga da se predlog za jemstvo ne usvoji.

Sutkinja Višeg suda Vesna Kovačević saopštila je da će odluku doneti do kraja sedmice.

Branilac Budimira Krstovića, advokat Dragoljub Đukanović, za TV Vijesti rekao je da je za svog klijenta ponudio jemstvo u iznosu od milion i 200 hiljada evra “koje se sastoji u hipoteci na porodičnu kuću koja se nalazi u selu Mojanovići i na obveznice, odnosno hartije od vrijednosti koje se nalaze u CKB banci”.

Branilac njegove kćerke Marine, advokat Stefan Jovanović, objasnio je da za nju podnet predlog za određivanje jemstva koje glasi na ukupan novčani iznos od 1.250.000 evra “koje se sastoji u konstituisanju hipoteke na nepokretnostima koje su u svojini porodice Krstović”.

Uz jemstvo, branioci Krstovića Višem sudu predložili su da, ako treba, njihovim branjenicima odredi neku od mera nadzora – oduzimanje putnih isprava, zabrana napuštanja mesta prebivališta, svakodnevno javljanje nadležnom državnom organu ili zabranu napuštanje stana uz elektronski nadzor.

Jovanović je istakao da ponašanje okrivljene Marine Krstović od prvog dana, odnosno njena spremnost na saradnju i činjenica da se stavila na raspolaganje nadležnim organima, da je prošla poligraf, bila na slobodi dva dana što nije iskoristila da pobegne, dovoljno govori da je predlog za jemstvo osnovan.

I njegov kolega Đukanović istakao je da je okrivljeni Budimir bio u Beogradu kada je u njihovom magacinu pronađen kokain i da je odmah došao.

“Nakon puštanja na slobodu oboje su bili kući, gde je i odredio sudija za istragu, što pokazuje njihovu maksimalnu saradnju. Optužnica je potvrđena i očekujemo da se uskoro održi suđenje…Potpuno smo sigurni da će dokazati svoju nevinost”, kazao je Đukanović.

Početak suđenja Krstovićima zakazan je za poslednji dan februara.

Optužnicom više tužiteljke Tanje Božović na teret im se stavlja šverc 1.206 kilograma kokaina, pronađenog u njihovom magacinu u zetskom selu Mojanovići, nadomak Podgorice.