in

5-godišnja devojčica 7 sati provela ispod ruševina u Turskoj i čekala pomoć (VIDEO)

5-godišnja devojčica 7 sati provela ispod ruševina u Turskoj i čekala pomoć (VIDEO)

Petogodišnja curica spašena je iz ruševina sedam sati nakon potresa, javljaju turski mediji.

Malena Ayse sa svojom je majkom učiteljicom i ocem, te bratom živela u zgradi od šest spratova u gradu Kahramanmaraş. Kada je potres pogodio područje, zgrada se srušila, a porodica je ostala ispod ruševina.

Svi su bili živi…

Majka je uspela da pošalje poruku u grupu svojim kolegama iz škole i pozvala pomoć. Nakon toga, mnogi od njih krenuli su pomoći porodici svoje kolegice.

Majka, otac i sin spašeni su još rano ujutro, no do curice Ayse nije bilo lako doći. S njom se moglo razgovarati, a u jednom je trenu poručila da je dobro.

Sedam sati kasnije curica je izvučena iz ruševina. Stavili su je na nosila i odneli u kola hitne pomoći. Kako pišu lokalni mediji, ona je sve vreme dok su je nosili do hitne oca čvrsto držala za ruku.

Netom nakon što je curica izvučena dogodio se i drugi jak potres, koji je izazvao paniku i zbog kojeg se srušila jedna okolna zgrada.

– Vlastitim rukama smo kopali kako bismo izvukli majku, oca i sina. A isto smo radili i za malu Ayse. Uspeli smo je iskopati. Čim sam čuo šta se dogodilo, seli smo u auto i dojurili ovde – ispričao je jedan učitelj koji radi s Ayseinom majkom i koji je pomagao u spašavanju.

Izvor: Index

Neobičan fenomen na nebu iznad Turske podseća na portal u drugu dimenziju (FOTO)