in

Zelenski: Nisam pozvao na predaju, stiže pomoć u oružju sa Zapada

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski objavio je video na kom se vidi kako se šeta ulicama Kijeva u očiglednom pokušaju da suzbije dezinformacije koje se šire – da je pozvao vojsku da se preda ruskim trupama.

„Ima toliko lažnih vesti – da sam pozvao našu vojsku da položi oružje, kao i da je u toku evakuacija“, poručio je Zelenski.

„Ja sam ovde. Nećemo položiti oružje. Branićemo svoju zemlju“, rekao je Zelenski.

Volodimir Zelenski kaže i da je novi dan “na diplomatskom frontu” počeo razgovorom sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

“Oružje i oprema koje šalju naši partneri su na putu ka Ukrajini. Antiratna koalcija radi”, rekao je Zelenski.

Stanovnici ukrajinskog glavnog grada Kijeva proveli su besanu noć uz eksplozije i zvuke sirena i trećeg dana invazije Rusije na Ukrajinu. Vlada u Kijevu saopštila je da su tokom noći izbile borbe na ulicama prestonice.

Rano ujutru u subotu čule su se i eksplozije širom Kijeva dok se ruske trupe približavaju gradu. Do napada je došlo samo nekoliko sati pošto je Volodimir Zelenski upozorio da će ruske snage u noći između petka i subote pokušati da osvoje Kijev.

 

(n1)