in

Zatražena smena ministarke Berbok jer ugrožava opstanak Nemačke

Zatražena smena ministarke Berbok jer ugrožava opstanak Nemačke

Nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok je svojim neprofesionalnim ponašanjem ugrozila postojanje zemlje, rekao je Tino Krupala, šef opozicione desničarske stranke Alternativa za Nemačku (AfD).

On je zatražio ostavku nemačke šefice diplomatije Analene Berbok nakon što je izjavila da evropske zemlje „vode rat protiv Rusije“.

U zvaničnom saopštenju objavljenom na sajtu političke stranke, poslanik je kritikovao Berbokovu što je rekla da Nemačka vodi rat protiv Rusije “ i zahteva da ministarka bude otpuštena.

U razgovoru sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom, Krupala ga je pozvao da „ brzo i nedvosmisleno kaže ruskoj vladi da Nemačka nije u ratu sa Rusijom“ i da smeni Berbok.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Ranije je Berbok najavila rat Zapada protiv Rusije, pozivajući na borbu protiv nje, snabdevajući Ukrajinu sa još oružja. Komentarišući njene reči, nemačko ministarstvo spoljnih poslova je naglasilo da podrška Kijeva ne čini Nemačku stranom u sukobu.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova takođe nije zanemarilo Berbokovu izjavu – zvanična predstavnica MIP-a Marija Zaharova je napomenula da su zemlje NATO-a potpuno uključene u konfrontaciju sa Rusijom i da je ona u porastu.

Webtribune.rs