in

Zapad Srbiji spremio još jednu obojenu revoluciju

Zapad Srbiji spremio još jednu obojenu revoluciju

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova poručila da Rusija nikada nije sumnjala u snagu srpskog naroda

Rusija se kao pravi i iskren prijatelj Srbije ne meša u unutrašnje poslove Beograda, kaže za RT Balkan portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Odgovarajući na pitanje naše redakcije o tome kakvu bi poruku Moskva poslala učesnicima političkog života u Srbiji, koji se sa simpatijama odnose prema Rusiji i osvrnuvši se na nedavni intervju ruskog ambasadora u Srbiji Aleksandra Bocana-Harčenko za RT Balkan, Zaharova je rekla da je Rusija uvek spremna da pomogne našoj zemlji, što je radila i ranije, te da je Moskva „zainteresovana za stabilnost kako u regionu u celini, tako i u bratskoj zemlji“ Srbiji.

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

„Ubeđeni smo da su srpski narod i izabrana vlast u stanju da sami rešavaju aktuelna nacionalna pitanja. U tome ih ometaju zlonamerni strani faktori koji pokušavaju da nahuškaju na Beograd ekstremiste iz Prištine kako bi uticali na rukovodstvo Srbije“.

Zaharova je primetila da se u Srbiji pribegava takozvanoj „snazi ulice“, što provocira izbijanje „za Zapad omiljenih obojenih revolucija“. To je, kako je dalje pojasnila, instrument za „svrgavanje neugodnih vlada“, što kasnije dovodi do zamene neugodnog rukovodstva „marionetskim režimom“.

„I naravno, srpskom narodu želimo snagu duha, u šta nikada ni malo nisam sumnjala, kao što ne sumnjam ni sada“, zaključila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

(RT)

Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte