in

Zapad se sprema za otvoreni rat sa Rusijom

Sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev optužuje zapadne zemlje da se pripremaju za otvorenu oružanu konfrontaciju sa Rusijom, navodi Interfaks

„Događaji oko Ukrajine pokazuju da zapadnjaci pokušavaju da balansiraju na granici između hibridnih akcija i otvorenog oružanog sukoba sa našom zemljom, za šta ne prestaju da se pripremaju“, rekao je Patrušev u petak na sastanku sekretara Saveta bezbednosti zemalja Šangajske organizacije za saradnju (ŠOS).

On je takođe optužio SAD za organizovanje provokacija, uključujući i nuklearnu elektranu Zaporožje.

„Na predlog Amerikanaca, Ukrajinci, bez prestanka, udaraju na kritičnu infrastrukturu Zaporoške nuklearke. Ako dođe do katastrofe koju je napravio čovek, njene posledice će se osetiti u svim krajevima sveta. Istovremeno, Vašington, London i njihovi poslušnici snosiće punu odgovornost za to“, rekao je sekretar Saveta bezbednosti RF.

Prema rečima Patruševa, „Vašington i njegovi regionalni saveznici, pre svega London, promovišu projekte koji su korisni za izuzetno usku grupu zemalja za proširenje postojećih i stvaranje novih vojnih blokova u različitim regionima sveta“.

Sekretar Saveta bezbednosti Rusije je rekao i da se Rusija, na čelu sa predsednikom Vladimirom Putinom tokom specijalne operacije u Ukrajini bori protiv kijevskog režima, koji je uz podršku Zapada ilegalno došao na vlast.

„Rusija se bori upravo protiv marionetskog kijevskog režima, koji je došao na vlast kao rezultat državnog udara koji su organizovali zapadnjaci 2014. Dok će ukrajinski narod, kome su osam godina nametane tuđe vrednosti, postati glavni glavni korisnik poraza ultradesničarskih bandi i njihovih pokrovitelja među ukrajinskom političkom elitom i oligarhijom“, rekao je Patrušev.

Prema njegovim rečima, zapadne zemlje su 2014. godine organizovale državni udar u Ukrajini ne samo da bi ga iskoristile kao odskočnu dasku za pritisak na Rusiju, već i „da bi stvorile presedan za dalju fragmentaciju ruskog etnosa u cilju njegovog potpunog iskorenjivanja.“

Patrušev smatra da specijalnu operaciju koju je pokrenula Rusija u Ukrajini Zapad i SAD koriste „kao izgovor za pokretanje globalne antiruske kampanje bez presedana“.

Važno. Samo na socijalnoj mreži Vkontakte objavljujemo sve naše najbolje vesti. Na ostalim socijalnim mrežama to nećete naći. Takođe nas nađite i na Telegramu. Budite u toku, pratite nas.

Naš VKontakte kanalhttps://vk.com/id718919389   Naš Telegram kanal – https://t.me/webtribune