in

ZAHAROVA: “Sadašnji pristup smislili su pravi pokvarenjaci koji su spremni na sve”

Rusija je pratila kako zapadnjaci kvare održavanje OI, a objave agencije “Blumberg” iz SAD i nemačkog lista “Bild” o Ukrajini govore da je Zapad spreman na sve.

To je izjavila portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

“‘Blumberg’ je danas objavio vest o ‘invaziji Rusije na Ukrajinu’ – ta ista američka agencija ‘Blumberg’ koja je pre dve sedmice objavila lažnu vest o ‘rusko-kineskim dogovorima o invaziji na Ukrajinu’. A nemački ‘ Bild’ je (takođe danas) objavio ‘Putinov puč-plan za Ukrajinu’.

U članku se razotkriva detaljna šema ‘zauzimanja Ukrajine’ koja je, prema rečima novinara, ‘pala u ruke neimenovane obaveštajne službe’. Globalni informativno-politički maraton NATO želja.

Mnogo puta smo videli kako zapadnjaci kvare Olimpijske igre. Ali sadašnji pristup smislili su pravi pokvarenjaci koji su spremni na sve”, napisala je Zaharova na Telegramu.

Prema rečima Zaharove, to se dešava kada se Olimpijske igre ne održavaju u zemljama koje Zapad “odobrava”.

Ona je precizirala da u kampanji zapadnih medija o navodnoj invaziji Rusije na Ukrajinu nema logike niti činjenica, te da se radi o informativno-političkom pritisku na Moskvu.

“To je način vođenja borbe u uslovima kada se konkurencija nikako ne može izdržati na legalan način, pa se primenjuje pristup koji je već postao klasičan, pristup informativno-političkog pritiska, kampanje i tako dalje. Sada se to pretvorilo u globalnu kampanju protiv naše zemlje pod parolom navodne ‘agresije’ koju Rusija priprema protiv Ukrajine. Nema logike, nema činjenica, samo velika količina lažnih vesti, dezinformacija, otvorenog ludila pomnoženog sa, čini mi se, nekakvim besmislicama”, izjavila je Zaharova za “Radio Rusiju”.

Kako je dodala, spekulacije o “invaziji” Rusije na Ukrajinu su “zločin protiv planete i demokratije”.

“Sve kamere (u reportažama sa otvaranja Olimpijskih igara u Pekingu) fokusirane su na predsednika Rusije, na odeću ukrajinskih sportista – sve je to pomešano u jednu priču i navodi se da će Rusija upravo sada napasti. Tako je formirano. To više nije propaganda. To je strašan zločin protiv naše planete koji se dešava pod okriljem zapadnog mejnstrima”, ocenila je portparolka.

Prema njenim rečima, “demokratija je sada na kolosalnom testu”.

“Potkopavaju se njeni temelji u vidu slobode medija, pouzdanih činjenica i kritičkog mišljenja i ljudima se nudi globalna mitologizovana, strašna laž”, dodala je Zaharova.

Kako kaže, nije isključeno da medijske spekulacije mogu biti dimna zavesa za moguće provokacije Zapada.

Nemački tabloid “Bild” objavio je izveštaj neimenovanih tajnih službi o navodnom “planu” Rusije da priključi Ukrajinu Saveznoj Državi Rusije i Belorusije.

Ovaj članak se pojavio nakon lažne vesti agencije “Blumberg” koja je objavila da je Rusija pokrenula invaziju na Ukrajinu, a zatim je priznala grešku i obrisala tekst.

Podsetimo, Zapad, uključujući medije, mesecima optužuje Rusiju da namerava da izvrši invaziju na Rusiju. Iako je u Moskvi to nebrojeno puta demantovano, mnogi mediji i dalje insistiraju na tome, objavljujući, između ostalog, spekulaciji o tome kada bi navodna invazija trebalo da počne i kako.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

(sputnik)