in

Zaharova podsetila Poljsku: Vaših 2.000 vojnika upali su u Irak i srušili ga – Sada ne primate njihove migrante …

Portparolka ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova podsetila je na aktivno učešće Poljske u rušenju Iraka.

„Sada bi poljski političari, koji kunu Lukašenka i optužuju Minsk zbog problema sa migrantima iz Iraka, trebalo da se sete da je Varšava aktivno učestvovala u devastiranju Iraka“, napisala je Zaharova na Telegram kanalu.

Ona je podsetila da je više od 2.000 poljskih vojnika tada upalo u tu zemlju sa ciljem da „uspostave demokratiju“.

„Zašto onda ne prihvatiti danas barem isti broj ‘zahvalnih Iračana’ čiji preci nisu maštali o takvom životu, dok su živeli u sopstvenoj zemlji, pre nego što su upali besramni demokratizatori“, dodala je Zaharova.

Ranije je Ministarstvo nacionalne odbrane Poljske saopštilo da ilegalni migranti pokušavaju da preko Belorusije uđu u Poljsku.

Predstavnik pogranične službe Poljske je izjavio Sputnjiku da je beloruska pogranična služba poslala kolonu od nekoliko hiljada migranata ne na granični prelaz sa Poljskom, već u smeru zelene granice.

Predsednik Poljske Anžej Duda je zakazao sastanak povodom situacije na granici sa Belorusijom.

Na mreži “Telegram” možete pratiti naše odabrane najbolje vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima preko Play Prodavnice.  OVDE