in

Zaharova: „Amerika bankrotirala“

Zaharova: „Amerika bankrotirala“

Ekonomija SAD postala je poput balona od sapunice, a američka industrija ne može da kompenzuje njen dug, poručila predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Rusije

Amerika i njeno društvo su kompletno „bankrotirali“ u svakom pogledu: finansijskom, jer je dug SAD procenjen na oko 31 trilion američkih dolara, i moralno i duhovno, ocenila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova u emisiji „Slika sveta“, komentarišući stanje u Sjedinjenim Američkim Državama.

Ekonomija SAD „postala je nalik balonima od sapunice“, američka industrija ne može da kompenzuje njen dug, dok iza dolara, kako je kazala, ne stoji ništa, odnosno, američka valuta nije osigurana ni na jedan drugi način osim beskonačnim sukobima u svetu koje izaziva Vašington.

Američko društvo izgubilo je moralne vrednosti koje su nekada ipak postojale, naglasila je Zaharova.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu.

Ona se dotakla i teme američke hegemonije i njene dominacije u Evropi.

Kako je kazala, Vašington je razlog zbog kojeg nije došlo do veće integracije Rusije sa evropskim kontinentom, kojem nesumnjivo pripada svojim delom.

Nemačka je, zapravo, okupirana teritorija, rekla je Zaharova, podsetivši na činjenicu da nakon skandala o prisluškivanju bivše nemačke kancelarke Angele Merkel, zvanični Berlin niti je pozvao na razgovor američkog ambasadora, niti ga je proterao iz zemlje.

Berlin to nije smeo da uradi jer se u Nemačkoj nalazi oko 30.000 američkih vojnika, ali i američko nuklearno oružje, objasnila je, dodajući da je Vašington razmestio svoje nuklearno oružje i u još nekim evropskim zemljama: Italiji, Holandiji, Belgiji i Turskoj.

Potpisivanjem poslednjeg sporazuma između NATO i EU u januaru ove godine, Evropska unija je, zapravo, na neki način izgubila svoju samostalnost, te sada nastavlja da postoji samo kao ideja, odnosno, brend, naglasila je Zaharova, dodajući da su tu glavne Sjedinjene Američke Države.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

(RT)

The post Zaharova: „Amerika bankrotirala“ first appeared on WebTribune.