in

“Vučić pregovorima sa Kvintom priprema teren za konačnu predaju KiM, on lično je ucenjen”

“Vučić pregovorima sa Kvintom priprema teren za konačnu predaju KiM, on lično je ucenjen”

Poslanik Narodne stranke Vladimir Gajić izjavio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić pregovorima o statusu Kosova i Metohije sa Kvintom „priprema teren za konačnu izdaju“.

„Vučić razgovara sa pet članica Kvinte, koje su sve priznale samoproglašeno ’Kosovo’, pa se pregovori s njima mogu voditi samo u pravcu pristanka Srbije da i ona prizna. Pregovori sa Kvintom o bilo kojem pitanju vezanom za budući status Kosova i Metohije je protivustavno ponašanje i predstavljaju pripremne radnje za izvršenje krivičnih dela koja se tiču teritorijalne bezbednosti i suverenosti Srbije“, rekao je Gajić za kanal Srbin.info.

Gajić je istakao da su pregovori sa Kvintom u suprotnosti sa Ustavom Srbije i međunarodnim pravom.

„Narodna stranka je zato u Rezoluciji o Kosovu i Metohiji, koju smo juče predali parlamentu, istakla da se o budućem statusu može govoriti samo na jednom mestu, kako je određeno i Rezolucijom 1244, a to je Savet bezbednosti UN, gde dve članice sa pravom veta mogu da zaštite interese Srbije“, rekao je Gajić.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Gajić je naveo da je „ucenjen Vučić lično“, a ne Srbija, i dodao da predsednik Srbije „plaši narod da će nam ako ne prihvatimo ’francusko-nemački’ predlog uvesti sankcije i uvesti vize za EU, što je nemoguće, niti će strani investitori otići zbog toga“.

„Vučić je pravnik i sve što je potrebno jeste da pročita Ustav Srbije i da se ponaša po onome što Ustav propisuje“, rekao je Gajić.

Gajić je naveo da opozicija nije jedinstvena po pitanju Kosova i Metohije, jer to nije dnevno-političko pitanje, nego je reč o nacionalnim interesima.

„Narodna stranka je na patriotskoj strani i to je potpuno jasno. I u opoziciji i u vlasti, nažalost, ima stranaka koje ne razmišljaju patriotski. Poslanik stranke Zajedno Nebojša Zelenović je, po mom mišljenju, zapadna platforma i meka pomoć Vučiću, koji mu je na sednici odgovorio sa velikim uvažavanjem, a čiji nastup su u pozitivnom konktekstu ocenili i neki ‘liberalni mediji “, zaključio je Gajić.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

(Narodna stranka)