Vučić najavio izbore

Vučić najavio izbore

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će izbori biti održani u martu ili aprilu sledeće godine.

“Postoje svega tri datuma kada je moguće da održite izbore”, rekao je Vučić u uskršnjem intervjuu za “Blic”.

Na pitanje da li će izbori biti razdvojeni, Vučić je odgovorio da ne vidi potrebu za tim.

“Ja ne vidim potrebu za tim, ne razumem to, ali ako čujemo valjane argumente, spreman sam da razgovaramo. Ne možete da razdvajate ono što vam po zakonu dolazi u određeno vreme”, istakao je Vučić.

Na pitanje da li strahuje od izbora u Beogradu, predsednik je odgovorio da strahuje od svih izbora i da su za SNS svi izbori teški.

“Što se tiče izbora u Beogradu, verujem da naši politički protivnici imaju ogromnu šansu, da su favoriti na tim izborima, da su naše šanse nevelike, ali borićemo se”, rekao je Vučić.

“Meni nisu. Kriv sam sam sebi, kriva mi je stranka ako nismo zadovoljni rezultatima”, istakao je Vučić i dodao da nije lako napraviti dobar rezultat.

Na pitanje šta bi za SNS bio dobar rezultat na tim izborima, Vučić je odgovorio da je za SNS važno da pokaže šta je urađeno, navodeći obilaznicu od Pupinovog mosta prema Pančevu, batajničku petlju, nadvožnjake, obilaznicu oko Beograda, Beograd na vodi, mnogo parkova i ističući neverovatan skok životnog standarda u Beogradu, gde je prosečna plata 700 evra.

Vučić je naveo da je posle 100 i više godina završen Hram Svetog Save, da su trgovi rekonstruisani i sređene fasade i istakao da misli da su to rezultati koji SNS kvalifikuju da od naroda traži poverenje.

“Znamo da postoji velika snaga svih opozicionih stranaka, pre svega stranaka bivšeg režima koji su uložili ogroman novac u medije i ja prihvatam da su oni favoriti. Ali, na nama je da se borimo”, istakao je Vučić.