in

Vučić ispratio Merkel: “Srbija je Vaša druga kuća. Vidimo se uskoro”

Nemačka kancelarka Angela Merkel danas je završila posetu Beogradu, a iz prestonice Srbije uputila se ka Tirani.

Nju je sa beogradskog aerodroma ispratio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Na Instagram profilu “buducnostsrbijeav” objavljena je fotografija kako Vučić ispraća Merkelovu.

“Veliki lideri se pamte po svojim delima, koji su rezultat jasne vizije i volje. Tako će se pamtiti i Vaše liderstvo. Srbija je Vaša druga kuća. Vidimo se uskoro!”, navodi se u opisu objavljene slike.

Predsednik, koji je juče posle podne dočekao Merkel uz najviše počasti, poručio je na kraju zajedničkog obraćanja medijima sa Merkel da je Srbija njena druga kuća.

Nakon zajedničke pres konferencije, Vučić i Merkel nastavili su razgovore na radnoj večeri.

Merkel će se u Tirani sastati sa liderima Zapadnog Balkana u okviru Berlinskog procesa, a sastanci su predvidjeni na nivou premijera.

“Da budem iskren, bilo mi je žao”

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je posetu nemačke kancelarke Angele Merkel Srbiji.

“Za mene su to u ljudskom smislu, ne politički, posebne emocije.. Mnogo sam toga naučio od Angele i sinoć tokom večere mnogo sam video, naučio i razumeo. Zvahvalni smo joj na svemu i da budem iskren – bilo mi je žao jutro kada je odlazila. Ponosan sam i srećan zbog ono šta smo juče mogli da vidimo i čujemo”, kazao je Vučić posle primopredaje medicinskih vozila.

“Da jedna Nemačka ima poštovanje prema maloj Srbiji… Srećan sam i ponosan kao svi građani Srbije i to je veliki podstrek da nastavimo da radimo još više. Mnogo je toga pred nama”, dodao je predsednik Srbije.

(b92,tanjug)