in

Vojni analitičar objasnio zašto je šokirani Makron požurio da odleti iz Kijeva

Francuski predsednik Emanuel Makron verovatno neće biti voljan da ponovo poseti Kijev ubrzo nakon nedavnog sastanka sa ukrajinskim liderom Vladimirom Zelenskim. Ovo mišljenje je izneo vojni analitičar Viktor Baranec.

Posle posete Moskvi i pregovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, Emanuel Makron je otišao u Ukrajinu.

Predsednik Francuske se nadao da će Kijev ostvariti napredak u primeni sporazuma iz Minska, ali Vladimir Zelenski još jednom nije dao nikakve garancije.

Osim toga, ukrajinski lider je odigrao neozbiljnu predstavu, komentarišući Putinovu izjavu o potrebi implementacije Minsk-2.

Vojni ekspert Viktor Baranec smatra da je predsednik Ukrajine šokirao Makrona svojim ponašanjem.

Prema ekspertu, francuski lider očigledno nije bio spreman da vidi kako Zelenski pokazuje apsolutnu nespremnost da sluša glas razuma, uključujući i pitanje primene sporazuma iz Minska.

Kao rezultat toga, pregovori šefova dve države nisu doneli nikakve rezultate, što je možda nagnalo Emanuela Makrona da u žurbi napusti Ukrajinu, odbijajući da prisustvuje ranije planiranim „kulturnim događajima“.

“Pogledajte kako je patetični Zelenski birao i izgovarao neke reči. Makron je, pak, jednostavno bio u šoku, jer nije mogao da shvati suštinu ovog nevezanog dijaloga koji je izgovarao ukrajinski predsednik”.

Makron je žurno napustio Kijev, iznenađen što šef Ukrajine nije bio iskusan i pragmatičan državnik, već sasvim slučajna osoba na ovoj poziciji, koja ponekad ne može da shvati kakve stavove izgovara, rekao je Baranec na Jutjub kanalu “Solovjev LIVE”.

Sumirajući, analitičar je sugerisao da će se francuski predsednik u bliskoj budućnosti uzdržati od putovanja u Ukrajinu, a Pariz će konačno shvatiti da je Kijev odgovoran za sabotažu sporazuma iz Minska.

Webtribune.rs

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE