in

VIKTORIJA NULAND: Suvereni dug Rusije biće blokiran, biće isključena iz platnog sistema SVIFT i još …

Vašington je odlučan da vodi ozbiljne razgovore sa Moskvom o kontroli naoružanja i smanjenju strateškog rizika. Ovo je u intervjuu za TASS izjavila zamenica američkog državnog sekretara za politička pitanja Viktorija Nuland.

„Ako želimo da se vratimo na stabilan i predvidljiv odnos, onda je prvi korak da predsedniku Vladimiru Putinu i Kremlju predstavimo sve oblasti podataka našeg odgovora na ruske bezbednosne predloge, rekla je ona.

Nulandova je ponovila da su SAD spremne na pregovore, pokazujući da se mnoga pitanja mogu rešiti diplomatskim putem.

Ali molim vas, ni pod kojim uslovima, za dobro našeg naroda, za dobro ruskog naroda, ukrajinskog naroda, evropske bezbednosti, globalne bezbednosti, nemojmo da počinjemo rat“, dodala je ona.

Ranije je Nuland rekla da će, ako Rusija izvrši invaziju na Ukrajinu, sankcije protiv nje biti jednake potpunoj izolaciji Moskve od globalnog finansijskog sistema.

Ona je dodala da će usled restriktivnih mera biti blokiran suvereni dug Rusije, isključenje zemlje iz platnog sistema SVIFT, u kom slučaju će zemlja zapravo biti odsečena i izolovana od međunarodnog ekonomskog sistema.

Webtribune.rs

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE