in

Usred evropskog rata stigla pretnja: „Najavljujemo osvetu, Evropa je meta“

Zvaničnici Islamske države izdali su saopštenje u kojem su pozvali pripadnike ove organizacije da intenziviraju napade širom sveta.

Prema saopštenju, napadi treba da se intenziviraju naročito na području Evrope gde je fokus zvaničnika zemalja trenutno na ratu u Ukrajini, prenosi klix.ba.

U saopštenju koje je objavio predstavnik organizacije Abu Omar al-Mudžahir ističe se kako pripadnici ISIS-a pripremaju odmazdu nakon smrti bivšeg vođe organizacije Abu Ibrahima al-Kuraišija.

„Uzdajući se u Boga, najavljujemo blagoslovljenu kampanju osvete“, rekao je predstavnik organizacije.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

Takođe, navodi se kako odmazda pre svega podrazumeva intenziviranje napada koje će izvesti pripadnici ove organizacije.

„Pristalice ISIS-a treba da iskoriste priliku kada se ‘krstaši’ bore jedni protiv drugih u Ukrajini i izvedu napade u Evropi“, poručio je al-Mudžahir.

Zvaničnik ISIS-a se osvrnuo i na aktuelnu situaciju u Izraelu i sukobe između pripadnika izraelske vojske i policije i Palestinaca.

„Jerusalem se može osloboditi od Jevreja samo povratkom kalifata, a ne palestinskim ustankom ili uz pomoć onih koji imaju vrednosti koje se menjaju u skladu s interesima njihovih zapadnih gospodara“, poručio je zvaničnik ISIS-a.

Pratite nas na mreži VKontakte bez cenzure – OVDE 

Na kraju svog obraćanja, on je pozvao sve muslimane u arapskom svetu da se suprotstave liderima koji imaju dobre odnose s Izraelom ili žele da se pomire s njima.

„Moderni muslimanski političari koji pokušavaju da oslobode Jerusalem nisu ništa drugo do marionete u rukama Izraela i Zapada“, zaključio je zvaničnik Islamske države u saopštenju objavljenom u nedelju.

 

The post Usred evropskog rata stigla pretnja: „Najavljujemo osvetu, Evropa je meta“ first appeared on WebTribune.