in

Ultimatum: „Predajte se do 12:00“

Ministarstvo odbrane Rusije obratilo se vojnicima oružanih snaga Ukrajine, sa postavljanjem ultimatuma.

„Obraćamo se svim vojnicima Oružanih snaga Ukrajine i stranim plaćenicima – pri ciničnom odnosu kijevskih vlasti sve vas čeka nezavidna sudbina. Nemojte da ispitujete svoju sudbinu, već donesite jedinu pravilnu odluku za prekid vatre i predate se već sada, gde god da su vas vaši ‘pokrovitelji’ naterali da ratujete za ideju nacizma“, navelo je rusko ministarstvo.

Dalje se u saopštenju navodi da Ruska Federacija garantuje svakome ko položi oružje i preda se život i poštovanje svih normi Ženevske konvencije o ponašanju prema ratnim zarobljenicima, kao što je bio slučaj da ukrajinskim vojnicima koji su se ranije predali u Mariupolju.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

„Oružane snage Rusije predložile su ukrajinskim militantima i stranim plaćenicima koji se nalaze u ‘Azovstalju’ u Marijupolju da se predaju u 12.00 po moskovskom vremenu“, saopštio je načelnik Centra za upravljanje odbranom Rusije general pukovnik Mihail Mizincev.

„Imajući u vidu katastrofalnu situaciju u metalurškom kombinatu ‘Azovstal’, kao i iz humanih razloga, Oružane snage Rusije još jednom nude militantima nacionalističkih bataljona i stranim plaćenicima da od 12:00 prekinu sva neprijateljstva i polože oružje“, rekao je Mizincev na brifingu.

Pratite nas na mreži VKontakte bez cenzure – OVDE 

„Oni koji polože oružje biće garantovan život. Od 13:00 časova po moskovskom vremenu biće uspostavljena stalna komunikacija između ruske i ukrajinske strane radi međusobne razmene informacija. Kroz pola sata biće objavljen režim tišine sa obe strane. Nakon što bude potvrđena spremnosti da se uvede režim tišine, ukrajinske snage i strani plaćenici bi trebalo da izađu bez oružja i municije. Ovaj proces će trajati dva sata, od 14.00 do 16.00 časova po moskovskom vremenu“, navedeno je na kraju poruke.

 

The post Ultimatum: „Predajte se do 12:00“ first appeared on WebTribune.