in

Ukrajinska ofanziva počela, napadi bezuspešni, gubici Ukrajinaca veliki

Ukrajinska ofanziva počela, napadi bezuspešni, gubici Ukrajinaca veliki

Ukrajinska ofanziva je počela, ocenio je danas predsednik Rusije Vladimir Putin, dodajući da su ukrajinski napadi do sada bili neuspešni, te da uspeh nije postignut ni u jednom od pravaca zahvaljujući velikoj hrabrosti i dobroj organizaciji i komandi ruske vojske.

„Možemo tačno da konstatujemo da je ofanziva počela, o čemu svedoči to što je Ukrajina iskoristila strateške rezerve ukrajinske armije. Ni u jednom od pravaca u kojima su se vodile borbe ukrajinska vojska nije realizovala postavljene zadatke“.

„Tokom poslednjih dana, Ukrajina registruje značajne gubitke. Oni prevazilaze klasičnu brojku“ na koju smo navikli, objasnio je ruski lider, dodajući da je odnos gubitaka između ukrajinske i ruske vojske otprilike 3 prema 1, odnosno, da Kijev gubi tri puta više vojnika nego Moskva.

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

Ipak, kako je kazao, potencijal za dalje napade još uvek postoji.

Putin je priznao da za sada Rusija nema svo neophodno najsavremenije naoružanje, ali je i istakao da se odbrambeno-industrijski sektor zemlje razvija veoma brzo, što znači da će svi postavljeni zadaci biti sprovedeni u delo.

„Intenzivno radimo na proizvodnji najsavremenijeg oružja“, poručio je on.

Za kraj, on je još jednom ponovio da odgovornost za tragediju sa kojom se Donbas danas suočava u potpunosti leži na aktuelnom kijevskom režimu.

(RT)

Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte