in

Ukrajinci poslali udarni dron u špijunažu – Beloruski specijalci je oteli i prinudno spustili

Ministarstvo spoljnih poslova Belorusije uložilo je protest ambasadoru Ukrajine u vezi sa lansiranjem drona sa ukrajinske strane na belorusku teritoriju radi izviđanja krajem januara, saopštila je pres-služba Ministarstva spoljnih poslova Belorusije.

U Ministarstvo spoljnih poslova Belorusije je 3. februara 2022. godine pozvan ukrajinski ambasador u Republici Belorusiji Igor Kizim, koji je oštro protestovao u vezi sa ciljanim lansiranjem bespilotne letelice (UAV) iz Ukrajine na teritoriju Belorusije, kaže se u izveštaju.

Napominje se da je „pomenuta ukrajinska bespilotna letelica 24. januara 2022. godine ilegalno prešla državnu granicu Belorusije, otkrivena u vazdušnom prostoru zemlje i naknadno prinuđena da sleti od strane specijalista oružanih snaga“.

Na osnovu analize podataka o opremi na brodu, pouzdano je utvrđeno da je lansirana sa teritorije Ukrajine u cilju sprovođenja nelegalnih izviđačkih aktivnosti nad vojnim poligonom Brestski.

Na našem “Telegram” kanalu možete pratiti naše odabrane najbolje vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima preko Play Prodavnice.  OVDE

(novosti.rs)