in

UDARNO: U atentatu poginula ćerka Aleksandra Dugina

Ćerka ruskog filozofa Dugina poginula je u eksploziji automobila u predgrađu, javljaju ruski mediji.

Ćerka ruskog filozofa i javne ličnosti Aleksandra Dugina, Darija, poginula je u podmetnutoj eksploziji automobila u Podmoskovlju , imala je 30 godina. Ovu informaciju TASS-u je potvrdio šef javnog pokreta „Ruski horizont“ i poznanik preminule Andrej Krasnov.

„Da, veoma težak događaj, lično sam poznavao Dariju“, rekao je.

Šta se desilo?

U subotu, 20. avgusta uveče, izdanje Baza javilo je da je u Podmoskovlju eksplodirao džip Darije Dugine, ćerke poznate ruske javne ličnosti, filozofa i politikologa Aleksandra Dugina. Incident se dogodio na Možajskom autoputu, u blizini sela Boljše Vjazemi.

Prema rečima očevidaca, ovo se dogodilo dok se automobil kretao. Duginov terenac eksplodirao je u 21.35 po moskovskom vremenu, nakon čega je Darija skrenula sa puta i zabila se u zgradu.

Prema preliminarnim podacima, devojka je bila u automobilu i preminula je na licu mesta.

Kasnije je izvor TASS- a u agencijama za provođenje zakona javio da je žena vozač koja je bila u džipu umrla. Međutim, njeno telo nije bilo moguće identifikovati na licu mesta jer je potpuno izgorelo.

Prema rečima violiniste Petra Lundstrema, Darija se sa festivala Tradicija vraćala kolima u kojima je trebalo da ide njen otac Aleksandar Dugin, a on sam je otišao drugim automobilom.

Detalji o tome šta se dogodilo

Prema rečima Krasnova, Darija Dugina se vraćala sa festivala Tradicije. Na putu je skrenula na Možajsku magistralu, a kod sela Bolšije Vjazemi „dogodila se detonacija“.

Auto se odmah zapalio, potpuno zahvaćen plamenom, izgubila je kontrolu jer je vozila velikom brzinom i odletela na suprotnu stranu puta

Potvrdio je i da je pokojnica vozila automobil svog oca.

Daša vozi drugačiji auto, ali danas je vozila njegov auto, a Aleksandar Geljevič Dugin je vozio na drugačiji način. Vratio se, bio na mestu tragedije. Koliko sam razumeo, meta je bio direktno Aleksandar Geljevič.

Pušilin reakcija

Šef Donjecke Narodne Republike (DNR) Denis Pušilin rekao je da je Ukrajina umešana u incident.

Podli zlikovci! Teroristi ukrajinskog režima, pokušavajući da eliminišu Aleksandra Dugina, digli su u vazduh njegovu ćerku u automobilu. Blagoslovena uspomena na Dariju, ona je prava Ruskinja!

Aleksandar Dugin je autor filozofske doktrine koja predviđa formiranje Rusije kao supersile kroz integraciju sa nizom bivših sovjetskih republika. Poznat je po svojim govorima podrške specijalnoj operaciji u Donbasu.

Ranije je objavljeno da je upravo Aleksandar Dugin trebalo da ide u automobilu, koji je potom eksplodirao dok se vozio Možajskim autoputem u blizini Golicina. U poslednjem trenutku, napuštajući kreativni festival, ušao je u drugi automobil. Duginov automobil je vozila njegova ćerka Darija.

Trenutno, operativne službe nastavljaju sa radom na mestu vanredne situacije. Do sada nije bilo zvaničnog saopštenja o incidentu.

Ko je Aleksandar Dugin?

Aleksandar Dugin – sovjetski i ruski filozof, politikolog, sociolog, prevodilac i javna ličnost – rođen je 1962. godine. Na čelu je Međunarodnog evroazijskog pokreta. Američko izdanje Forin Polisi 2014. uvrstilo je Dugina u prvih 100 „globalnih mislilaca” savremenog sveta. Od 2016. do 2017. bio je glavni i odgovorni urednik TV kanala Tsargrad.

Daria Dugina je rođena 1992. Završila je Filozofski fakultet Moskovskog državnog univerziteta , bila je politički panalitičar Međunarodnog evroazijskog pokreta, a studirala je i muziku.

Važno. Samo na socijalnoj mreži Vkontakte objavljujemo sve naše najbolje vesti. Na ostalim socijalnim mrežama to nećete naći. Takođe nas nađite i na Telegramu. Budite u toku, pratite nas.

Naš VKontakte kanalhttps://vk.com/id718919389   Naš Telegram kanal – https://t.me/webtribune

Webtribune.rs