in

UDARNO: Talibani napravili konvoj od američkih oklopnih vozila a onda su pobunjenici aktivirali ruski T-62M

Sovjetski T-62M, koji se pojavio u službi avganistanskih snaga otpora, sam je uništio talibanski konvoj.

Novi pokušaj talibana da provale u Pandžšir pod zaštitom snaga otpora Avganistana završio se još jednim porazom za teroriste.

Postalo je poznato da su talibanski militanti (teroristički pokret zabranjen u Rusiji) pokušali da upotrebe američka oklopna vozila MakkPro i M117 za proboj.

Sasvim neočekivano, teroristi su na jednom od puteva naišli na sovjetski tenk T-62M, koji je zapravo uništio čitavu kolonu terorista.

Izveštava se da su se talibanski teroristi nadali da će probiti Pandžšir američkim oklopnim vozilima i da nisu očekivali da će snage Severne alijanse rasporediti tenkove na svojim isturenim položajima.

Izvori kažu da je šest talibanskih vozila uništeno ili onesposobljeno kao rezultat paljbe tenka T-62, a preostale džihadiste već su ubile snage otpora u zasedi, iako se ne otkrivaju tačni gubici militanata.

Do danas se gubici talibanskih terorista već približavaju 3.000 ljudi. U tom kontekstu, talibani su počeli da dovlače artiljeriju u područje klisure Pandžšir, nameravajući na ovaj način da postignu uspeh u preuzimanju kontrole nad ovim regionom.

Webtribune.rs