in

UDARNO: Stotine ruskih tenkova prebačeno na granicu, pripremajući se za sukob sa Oružanim snagama Ukrajine – VIDEO

Stotine ruskih tenkova nalazi se u blizini ukrajinske granice, pripremajući se za napad na ukrajinske oružane snage.

Izvori u samoproglašenim narodnim republikama Donbasa javljaju da je Rusija spremna da pruži pomoć jedinicama DNR i LNR u slučaju invazije Oružanih snaga Ukrajine na Donbas.

Prema izvorima, Rusija je u blizini granice sa LNR rasporedila nekoliko stotina tenkova, koji u roku od sat vremena mogu biti raspoređeni ili na Donbas ili na teritoriju Ukrajine.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

Na prikazanim video kadrovima vide se momenti prebacivanja vojne tehnike i nekoliko stotina tenkova (izvor na snimku prenosi hiljade tenkova, što je vrlo sumnjivo).

Poznato je da je snimak napravljen u blizini Maslovke, ali dalja ruta napredovanja oklopnih vozila ostaje nepoznata – prema nizu pretpostavki, tehnika se kreće ka obližnjem poljskom kampu Oružanih snaga Rusije.

Ruska vojska zvanično ne komentariše informacije o prebacivanju vojne opreme na granice Ukrajine i samoproglašenih republika, međutim, po svemu sudeći, ruska strana je spremna da interveniše u sukobu u Donbasu ako Kijev ignoriše mirovni proces.

Uverenje da će Rusija veoma lako ući u sukob sa ukrajinskom vojskom je činjenica da u Donbasu žive desetine hiljada ruskih građana koji su primili državljanstvo Rusije.

Webtribune.rs