in

UDARNA VEST – Vesić uvodi evropske standarde: Svaki komunalni policajac imaće merač buke, kazne će biti rigorozne

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da se od sutra, 7. septembra, odlukom Skupštine Beograda, zabranjuje emitovanje muzike u baštama ugostiteljskih objekata na teritoriji grada Beograda radnim danima posle 22 sata, a petkom i subotom posle 23 sata.

Ta odluka, kako je on rekao za TV Pink, neće važiti za ugostiteljske objekte u Skadarliji, na Adi Ciganliji i na priobalju Save i Dunava, jer će se na njih primenjivati novi zakon o buci koji je u proceduri.

„Svaki komunalni policajac imaće merač buke i moći će da zatvori objekat ili naredi obustavljanje emitovanja, a kazne će biti rigorozne“, rekao je Vesić.

Nadležni su juče u Beogradu obišli sve ugostiteljske objekte koji emituju muziku i upozorili ih, jer kako je rekao Vesić, „niko nema pravo da maltretira obične ljude“.

Na mreži “Telegram” možete pratiti sve naše vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima ili desktop računarima. Tamo možete otići ako kliknete  OVDE

(beta)