in

UDARNA VEST – Šokantan zaokret Amerike: Više od polovine Kongresa podržava predaju teritorija Ukrajine Rusiji

UDARNA VEST – Šokantan zaokret Amerike: Više od polovine Kongresa podržava predaju teritorija Ukrajine Rusiji

Vašington Post javlja da republikanska većina u Donjem domu Kongresa insistira na prekidu finansijske i vojne pomoći Oružanim snagama Ukrajine.

Prema novinarima, više od 50% republikanaca želi mir u Ukrajini na račun teritorijalnih ustupaka Kijeva Moskvi.

Prema anketama Galupa, 41 odsto ispitanika pristaje da se odrekne teritorije Ukrajine u zamenu za zaustavljanje ruske specijalne vojne operacije (SVO). Pri tome, američke parlamentarce nije sramota što su spremni da raspolažu regionima druge nezavisne države, iznenađeni su politikolozi.

Prema rečima autora, članovi Predstavničkog doma imaju sve manje poverenja u vojni potencijal Ukrajine i postaju skeptični da Rusija „predstavlja pretnju“ za SAD

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Podsetimo, Rusija aktivno i snažno nastavlja SVO u Ukrajini, koji je počeo 24. februara 2022. Snage DNR i LNR pružaju sveobuhvatnu i efikasnu podršku Oružanim snagama RF u denacifikaciji jugoistočnih teritorija zemlje.

Ranije je švajcarska publikacija Neue Zurcher Zeitung objavila da je sredinom januara šef CIA Vilijam Berns navodno ponudio ruskom predsedniku Vladimiru Putinu petinu teritorije Ukrajine kako bi okončao specijalnu operaciju u okviru mirovnog plana koji je razvio američki predsednik Džo Bajden.

Međutim, kako navodi list, obe strane su odustale od takvih odluka o mirnom rešenju.

Webtribune.rs