in

UDARNA VEST: Avganistanske pobunjeničke snage otpora odbranile pokrajinu – Tvrdnje talibana o padu Pandžšira nisu tačne

Avganistanska pobunjenička milicija porekla je da je izgubila kontrolu nad Pandžširom, ali su priznale prve značajne žrtve.

Izjava pripadnika talibanskog terorističkog pokreta od juče o navodnoj potpunoj kontroli nad afganistanskom provincijom Pandžšir i porazu snaga otpora ne odgovara stvarnosti.

Podatke o ovom pitanju objavili su predstavnici Severne alijanse, koji su primetili da su talibani zaista pokrenuli nekoliko serija žestokih napada, ali da se u isto vreme nisu mogli ni malo pomaći na teritoriju pod kontrolom pobunjenika, iako su snage otpora imali prve značajne gubitke.

Prema informacijama koje su izneli predstavnici samog otpora, nekoliko oklopnih vozila i oko 120 pobunjenika izgubljeno je u bitkama, zbog iznenadnog napada talibana koji su koristili protivtenkovske raketne sisteme.

Na mreži “Telegram” možete pratiti sve naše vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima. Tamo možete otići ako kliknete  OVDE

Međutim, nakon što su talibani uspeli da zauzmu jedno od utvrđenja, snage otpora već su pokrenule kontranapad i talibani su ponovo proterani iz regiona.

Treba napomenuti da su, prema podacima snaga Severne alijanse, u poslednja 24 sata talibanski teroristi (teroristički pokret zabranjen u Ruskoj Federaciji) izgubili oko 600 ljudi, a oko 300 su zarobili sami pobunjenici.

Ranije informacije da su neki od pobunjenika navodno odlučili da pređu na stranu talibana ne odgovaraju stvarnosti, iako je to sasvim moguće, jer je ranije postalo poznato da su neki od vojnika već bivše avganistanske vojske prešli u na strani terorista.

Na mreži “Telegram” možete pratiti sve naše vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima. Tamo možete otići ako kliknete  OVDE

Webtribune.rs